דילוג לתוכן הראשי

קמאי בזוגיות

 



 זוגיות היא אחת ממערכות היחסים המשמעותיות בחיינו, אם לא המשמעותית ביותר בחיינו.

פעמים רבות הזוגיות שלנו מגדירה אותנו, משנה אותנה מכתיבה או מוכתבת משאר תחומי החיים שלנו. היא מגלמת את השותפות האולטימטיבית עם אדם אחר - לעתים עד כדי טשטוש זהות וגבולות. לא בכדי זהו נושא שמעסיק את כולנו.

קשר זוגי

כשמיישמים את עקרון הקשר על זוגיות נרשה לעצמנו להכיר בכך שזוגיות איננה חופש. זוגיות איננה רק פאן. זוגיות קושרת את גורלנו בגורל של אדם אחר. בין אם מדובר בזוגיות מונוגמית או א-מונוגמית, בין אם בקשר רומנטי קליל או בחיים משותפים לאורך זמן - אנחנו נקשרים. נקשרים רגשית, נקשרים לוגיסטית. צריך לסנכרן לוחות זמנים, לתכנן זמן משותף, תחומי עניין משותפים. צריך להקשיב ולהביע ולהכיל ולהיות פגיעים וחזקים - הכל בו זמנית. הייתי אומר שאם מערכת יחסים היא קשר - זוגיות היא קשר גורדי, פלונטר של ממש. 

לפי עקרון הקשר - נרצה קודם כל להכיר בכך. להכיר גם בצדדים הלא נעימים של כריכת חיינו עם חיי אדם אחר. להכיר ולקבל את אי הנוחות. לא להלחם בה. לא לחפש רק חופש, רק פאן. ברגע שנשכיל לקבל גם את הקשה בזוגיות - נוכל להשלים עם האדם השני כמו גם עם עצמנו, עם מגרעותינו וחולשותינו, עם חוזקותינו ומה שאנו מביאים לקשר.

זוגיות מיטיבה

לפי עקרון הקשר המיטיב - גם זוגיות נרצה שתהיה מיטיבה. אם כבר לכרוך את חיינו בחיים נוספים - כדאי שזה יעשה טוב :) טוב לנו ולאדם השני. בזוגיות פרק ב' נרצה שהזוגיות תיטיב גם עם הילדים שיש לנו מקשרים קודמים, עם הגרוש או הגרושה. נרצה שהקשר ייטיב עם המשפחה המורחבת, עם החברים שלנו - הנפרדים והמשותפים. עם מעגלי העבודה והתעסוקה שלנו. נרצה לייצר קשר הרמוני. כזה שיצדיק את ההשקעה שלנו בו. שיגרום לנו לקום בחיוך. להיות שלמים עם הבחירה.

אחריות אישית בזוגיות

נטייה רווחת בזוגיות היא להאשים. כשאין זוגיות - להאשים את האפליקציה, את הקהל. "אין גברים שווים בסביבה", "כולם תפוסים", "כל הנשים רוצות רק דבר אחד", "לא מצאתי אף אחד מתאים לי". כל מי שחיפשו זוגיות מכירים את האמונות הללו, המשפטים והתירוצים. וגם בזוגיות קיימת - "הוא לא מקשיב לי אף פעם", "היא לא נותנת לי לדבר", "אני לא יכולה כבר לראות את הפרצוף שלו", "אני מנסה לדבר איתה והיא לא רואה אותי". הכי קל לנו לתלות את הבעיות, התקוות ואת איכות הקשר באדם השני.

אבל אחריות אישית אומרת לנו ההיפך - כדי לייצר קשר זוגי מיטיב, עלינו לאחוז במושכות ולגרום לזה לקרות. עלינו להוביל את השינוי, או לפחות לעשות את מה שבאפשרותנו. לא לוותר. ליזום פנייה לבחור שראיתי. להציע למישהי להפגש. לספר איך אני מרגיש. לשאול איך היא מרגישה. ליזום זמן איכות, פעילות, דייט - גם אחרי 20 שנות נישואין. להגיד מה חסר לי בקשר. אם צריך - להציע פנייה לטיפול או ייעוץ זוגי. לתת מקום לצרכים שלנו ולהיות מוכנים להסתכן. בשביל עצמנו ובשביל הזוגיות.

יחסיות תרבותית בזוגיות

זה אחד הנושאים המתעתעים ביותר בזוגיות - אנחנו מניחים שנמצא מישהו דומה לנו ושהאדם שמולנו חושב כמונו. בזוגיות אנחנו לפעמים מצפים שהאדם השני יידע שאנחנו מעוניינים בו, שיבין למה נעלבנו, שיבין רמזים. שיינחש ואפילו ייקרא את מחשבותינו. 

בעולם של פנטזיה זה עשוי להיות אמיתי. אבל במציאות - לא כל כך.

עקרון היחסיות התרבותית מזכיר לנו שאנשים הם שונים. תפיסות עולם הן שונות. הסיכוי שבן או בת הזוג שלנו יהיה שונה מאיתנו גבוה פי אלפי מונים מהסיכוי שיהיה דומה. ולכן כדאי לנו לקחת את השוני הזה בחשבון, לא להלחם בו. לזכור שסביר להניח שהאדם מולנו לא בהכרח יאהב את אותו סוג בילוי כמונו. את אותה המוסיקה. את אותם הסרטים. נקודת המוצא שלנו תהיה לשאול ולקבל את השוני הזה. ובהדרגה לבנות גשרים - להציע פעילות משותפת שאנחנו אוהבים, להסכים להתנסות בפעילות של האדם האחר. לשאול מה הם רוצים, מה הם אוהבים, מה הם מעריכים ומה מרתיע אותם. ללמוד להקשיב יותר ולדבר קצת פחות. לא לשפוט. לנהוג בבן או בת הזוג כפי שהיינו רוצים שיינהגו בנו, ויותר מכך - לשאול ולברר איך הם היו רוצים שננהג בהם. ולדאוג להגיד איך היינו רוצים שינהגו בנו.

קל?

לא. אבל מה האלטרנטיבה? זוגיות רעה? זוגיות של פשרה? או יותר מכך - שנים של חיפושים? של תיסכול? של מירמור?

אני מציע שתנסו. תשאלו את עצמכם איפה בתהליך חיפוש הזוגיות שלכם אתם יכולים להיטיב עם עצמכם, עם הקשר. לעשות עוד מאמץ כדי להכיר ולהתעניין באדם החדש שתכירו. איפה בזוגיות הקיימת שלכם תוכלו לייצר גשרים על הפערים ביניכם - לא כי פער זה רע, אלא מתוך הכרה ומתן לגיטימציה לפער. לרצונות של בן או בת הזוג גם אם דעתכם שונה.

רוצים עזרה עם זה? צרו איתנו קשר, מקסימום יצליח :)


תגובות

צרו קשר

כתבו לנו בווטסאפ:

Chat on WhatsApp

או בטלפון 054-5995983

או השאירו פרטים:

שם

אימייל *

אני מתעניין/ת ב.... *

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

יחסיות תרבותית

אחרי שהבנו שמערכת יחסים היא קשר, ושכדאי שהקשר יהיה מיטיב, ושהדרך לעשות זאת היא באמצעות אחריות אישית - הדבר הבא לזכור זה את עקרון היחסיות התרבותית. מה זה יחסיות תרבותית? כל תרבות היא שונה. בכל תרבות ישנן נורמות, ערכים, מנהגים והסכמות שמאפיינות את אותה תרבות. בתרבות אחת נהוג לחבק, באחרת יש להמנע ממגע. בתרבות אחת מעריכים נחרצות וזריזות, באחרת מעריכים בחינה והתבוננות. בתרבות אחת הרמת קול נחשבת מעשה של יום יום, ובאחרת היא נחשבת אגרסיבית ואף אלימה. יחסיות תרבותית היא ההבנה שכל תרבות היא שונה מחברתה, ובעיקר - שתרבות של אדם אחר יש שתהיה שונה מהתרבות שלי. ייתכן שמה שנהוג אצלי לא נהוג אצל הבוס, הלקוח, בן או בת הזוג או אצל הילדים המתבגרים שלי. ושמה שנהוג אצלם הוא בלתי נתפס אצלי. ייתכן שמה שייחשב מיטיב עבורי לא ייחשב מיטיב עבור האדם האחר - אולי אני מעריך זמן פנוי והוא מעריך השקעה בעבודה. אולי אני נהנית מזמן איכות בבית ואילו בן הזוג שלי מעריך יציאות ובילויים בחוץ. לכן כשנרצה לייצר קשר מיטיב עם אדם אחר נשאל את עצמנו מה נהוג אצלו? מה ייחשב מיטיב עבורו?  ואם נרצה ליישם עוד קצת אחריות אישית - לא רק...

עקרון הקשר

בכל מערכת יחסים או אינטראקציה בינאישית אנו קשורים במידה מסויימת. "קשורים" - מה הכוונה? כמו שני אנשים שהולכים ביחד כאשר אחת מרגליהם קשורה לרגל של השנייה. קשר של ממש. אפילו עכשיו בעצם קריאת השורות הללו מתקיימת ביני לבינכם אינטראקציה עקיפה, ושנינו קשורים בה - אני נאלץ לבטא את עצמי במלים, בטקסט, לשבת מול המסך ולהקליד. ואתם נאלצים לקרוא, להשקיע אנרגיה וזמן, וגם לשבת מול המסך. נכון שכל אחד מאיתנו יכול להתיר את הקשר בכל עת - לקום וללכת. לוותר על המאמץ. אך במידה שאנחנו מעוניינים להמשיך באינטראקציה, להמשיך במערכת היחסים - נצטרך לקבל את העובדה ששנינו קשורים במידה מסויימת בזה הרגע. וזה לא נעים. וזה לא נוח. וזה מגביל. וזה משהו שככל נשכיל להכיר בו ולקבל וללמוד לחיות איתו - כך נוכל להתקדם ולהעמיק במערכת היחסים. באינטראקציה. לפעמים נעבוד על יכולת ההכלה והקבלה שלנו של הקושי הזה. בין אם בטיפול, באימון או בייעוץ. לפעמים נרצה לשפר את הקושי. להקל עליו. ולפעמים נלמד להתיידד איתו. להפסיק להלחם בו. להפסיק להתרעם עליו. אני מזמין אתכם להתבונן על מערכות יחסים חשובות לכם - עם הילדים, עם בני זוג, עם בני...